Pentagon City yläilmoista

Neljä henkeä on sangen kallista majoittaa kuudeksi viikoksi hotelliin Washingtonin kaltaisessa kalliissa kaupungissa. Niinpä pitkäksi ajaksi onkin paljon järkevämpää hankkia tilapäinen asunto, jollaisen firmamme olikin järjestänyt reissumme ajaksi.

Kaksi asuntoamme sijaitsevat Pentagon Cityssä, joka on suuri lähiö vain pari metropysäkkiä Washingtonin ydinkeskustasta. Vaikka etäisyyttä ei ole nimeksikään, sijaitsee Pentagon City eri kaupungissa ja jopa kokonaan eri osavaltiossa. Varsinainen Washington D.C. on itsessään sangen pieni hallintoalue (ei osavaltio), jota rajaa lännessä Potamac River -joki. Joen vastarannalla sijaitsee Arlingtonin piirikunta Virginian osavaltiossa, jonka osa Pentagon City on. Toinen Washington D.C.:tä ympäröivä osavaltio on nimeltään Maryland ja siellä asuu merkittävä osa Washingtonin metropolialueen yli viidestä miljoonasta asukkaasta.

Kookas asuinrakennuksemme

Etäisyydet Washingtonin kaupunkialueella ovat kuitenkin lyhyitä ja 18-kerroksisen asuinrakennuksemme ylimmästä kerroksesta näkee helposti Washingtonin keskustaan. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee talon asukkaiden käytössä oleva punttisali, jonka yhteydessä on myös pieni ulkoparveke. Kävin siellä eilen illalla valokuvaamassa ympärillä hämärtyvää kaupunkia. Keli oli muuttunut huomattavasti keskiviikkoista kylmemmäksi, joten kuvatessa jäätyivät nopeasti näpit. Myös voimakkaan puuskainen tuuli teki hämäräkuvauksesta hankalaa, kun kamera heilui hienoisesti tuulessa, tehden osasta kuvia hieman epätarkkoja.

Pentagon Cityn ja Arlingtonin torneja

Ympäröivä Pentagon City on asuintornien ja kauppakeskusten täyttämä ihan siisti lähiö, josta on hyvät yhteydet Washingtoniin kahta metrolinjaa pitkin. Kuten lähiön nimi antaa olettaa, sijaitsee Yhdysvaltojen puolustusministeriön päärakennus Pentagon siellä. Tätä jättimäistä viisikulmaista rakennusta valvotaan erittäin tarkasti, eikä rakennusta saa valokuvat ollenkaan sen läheltä. Rakennus ei kylläkään edes näytä miltään maantasolta, mutta 18. kerroksen korkeudelta rakennuksen muoto alkaa jo hieman erottua, kuten alapuolella olevista kuvista voi havaita.

Pentagon päivällä ja illalla

Kauempana Washingtonin puolella kohoavat kaupungin kolme kenties tunnetuinta rakennusta: Yhdysvaltain kongressin kokoontumispaikka United States Capitol, 169-metrinen Washington Monument -obeliski sekä Yhdysvaltojen presidentin virka-asunto Valkoinen talo ovat kukin pääkaupungin ikonisia tunnusmerkkejä.

US Capitolin kupoli

Washington Monumentin korkea obeliski

Valkoinen talo kaukaisuudessa

Reissumme edetessä laitan näistä kaikista vielä enemmän kuvia ja tarinaa, kunhan vain kerkeän ensiksi vierailemaan kaikkien näiden rakennusten luona. Turismi on ollut vielä tähän saakka hyvin vähäistä tällä reissulla työkiireiden vuoksi, mutta näin viikonloppuisin yritän kierrellä kaupungilla ja kirjoitella näistä reissuistani pian niiden jälkeen tänne blogin puolelle.

Maisema valoisalla ja hämärällä

(Yhteensä 693 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Pentagon City yläilmoista”

  1. Me kavimme pari vuotta sitten tuolla obeliskissa katsomassa maisemia. Oli aika erikoinen kokemus. 🙂

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.