Värikkäitä lintuja kuvaamassa

Niinan ollessa paraikaa Washingtonissa, olen nyt viikon ajan yksin kotosalla täällä Vancouverissa. Onneksi yksin olo on kuitenkin vähäistä, sillä reilussa vuodessa on ehtinyt kertyä liuta tuttuja, joita olen nähnyt viikonlopun aikana. Eräs hauska idea oli paikallisen tuttuvapariskuntamme sunnuntainen ehdotus lähteä katsomaan miltä näyttää Vancouverin Queen Elizabeth Parkissa sijaitseva Bloedel Floral Conservatory.

Tämä Vancouverin kaupunkialueen korkeimmalla kohdalla sijaitseva kasvihuone ja aviaario tuli noteerattua jo lokakuussa, kun kävimme kiertämässä puiston alueella. Silloin emme kuitenkaan poikenneet sisälle tähän ulkoa sangen pieneltä näyttävään rakennukseen. Nyt tuo vahinko tuli otettua takaisin.

Kasvihuone viime lokakuussa

Lasikupolinen rakennus on valmistunut vuonna 1969 Prentice Bloedel nimisen yksityishenkilön lahjoituksen avustuksella. Rakennuksen ylläpitovastuu lankesi kuitenkin kaupungin vastuulle, joka vuonna 2009 päätti, että kasvihuoneen vuosittainen 240 000 dollarin ylläpitokustannus on liikaa sen budjetille ja lisäsi konservatorion lakkautuslistalle. Päätös johti kuitenkin kansalaisryhmän syntyyn, joka onnistui keräämään kasaan summan, jolla konservatorio pystyi jatkamaan toimintaansa. Lopullinen siunaus konservatorion jatkolle syntyi seuraavana vuonna, kun läheinen VanDusenin kasvitieteellinen puutarha suostui osallistumaan toiminnan rahoittamiseen.

Tiivistä kasvillisuutta konservatorion sisällä

Kasvihuone ei ole kooltaan kovin suuri. Rakennuksen lasikupolin halkaisija on 43 metriä ja korkeus 21 metriä. Kupolin sisäpuolella mahtuu kuitenkin elämään noin sadan eksoottisen linnun yhteiskunta, joka lentelee vapaasti yli 500 trooppisen kasvilajin keskellä. Pääsymaksu konservatorioon on 6,5 dollaria hengeltä, mitä vastaan pääsee ihmettelemään puiden oksilla istuskelevia värikkäitä tropiikin lintuja. Rakennuksen sisätilojen kiertämisessä ei kulu paljon aikaa, mutta kokemus on mukava ja ainakin nyt sunnuntaina paikalla oli paljon väkeä. Varsinkin lapsilla riitti ihmeteltävää paikoin alle metrin etäisyydellä rauhallisesti istuskelevissa värikkäissä linnuissa.Lasikupolin värikkäitä asukkeja

Kasvihuoneen nähtyämme söimme kevyen illallisen konservatorion naapurissa sijaitsevan ravintolan terassilla. Ruokapaikka lienee Vancouverin parhaita maisemaravintoloita, vaikkakaan sateisena sunnuntaina kaupunki näyttäytyi hyvin utuisena ja vuoret puuttuivat kokonaan taustalta. Ruoka oli silti hyvää ja yllättävän edullista. Maisemien vuoksi ei olekaan ihme, että itse presidentit Bill Clinton ja Boris Yeltsin ovat ruokailleet ravintolassa vuonna 1993 kaupungissa vieraillessaan.

Puiston maisemaravintola ja sateinen maisema

(Yhteensä 1 253 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.