El Niño talven lopputulos

Menneen talven aikana meillä kertyi ennätysmäärä laskettelupäiviä, kun kävimme mäessä yhteensä yhdeksän kertaa. Se on meille monta päivää yli normaalin määrän, varsinkin kun ehdimme yleensä laskettelemaan lähinnä viikonloppuisi ja aivan kehnolla säällä mäkeen ei tule lähdettyä. Mennyt talvi oli kuitenkin lumentuloltaan hyvä tai ainakin tulin moneen otteeseen sanoneeksi näin, mutta miltäpä tilanne näyttää nyt kauden jälkeen yhteen ynnättynä?

Suosituin laskettelukeskuksemme oli eeppinen Whistler Blackcomb, jossa kävimme yhteensä neljä kertaa. Jokainen reissumme oli mahtava ja Whistler ylittikin normaalin lumimääränsä yltäen peräti 1234 senttimetriin. Toinen tilastonsa ylittänyt keskus on Big White, joka ylsi melkein kaksi metriä yli normaalin määrän lukemaan 926 cm. Vietimmekin Big Whitessa mukavan talvipäivän helmikuun pitkänä viikonloppuna.

Whistlerin talvi oli eeppinen

Keskimääräiseen lumentuloon ylsivät Sun Peaks (548 cm), Silver Star (641 cm) sekä Mount Baker, joista kävimme talven aikana kaikissa paitsi ensiksi mainitussa. Mount Baker on lumentulossa aina omilla lukemillaan, vaikka majesteettisen kuuloiset 1580 senttimetriä onkin hieman alle normaalin määrän. Bakerilla oli kiva käydä ensimmäistä kertaa, vaikka turvakaiteettomat tuolihissit hirvittivätkin meitä molempia.

Okanagan Valley oli varma valinta tänä vuonna

Bakerilla ei tarvitse koskaan kärsiä lumettomuudesta

Paikallisilla North Shore Mountainsilla talvi oli huomattavasti edellisvuoden katastrofitalvea parempi, mutta jokainen keskus jäi silti normaaleista lukemista. Cypress Mountain ylsi 804 senttimetriin ja Grouse Mountain vähän yli kuuteen metriin (606 cm), mutta kolmikon pienen Mount Seymour jäi 542 senttimetriin, mikä on vain hitusen yli puolet keskimääräisestä talvesta. Kävimme kuitenkin kaksi kertaa iltamäessä Cypressillä sekä Grousella, mitkä olivat molemmat hauskoja iltoja.

Paikallisvuoretkin olivat hyviä valintoja alkukaudesta

Parhaimpia laskettelukuukausia olivat heti alkukausi ennen joulua sekä maaliskuu, jolloin saatiin kaikkein suurimmat dumpit lunta. Sykli on sangen normaali ja yleensä tammi- ja helmikuu ovat poutaisia keskitalven kuukausia jolloin keli on hyvä, mutta uutta lunta tulee nihkeästi.

Talven lopulliset lumimäärät

Kun otetaan huomioon että kyseessä oli yleensä poikkeuksellisen lämmin El Niño talvi, selviytyivät keskukset sangen hyvin. Kiintoisaa onkin nähdä seuraako El Niñoa ensi talvena La Niña, joka saattaa tuoda mukanaan ennätykselliset lumisateet kylmemmän kelin muodossa. Sitä tietysti toivomme ja aika näyttää miten käy.

(Yhteensä 309 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.