Herman Miller Aeron

Toimistotyöläisenä sekä aktiivisena bloggarina sitä tulee istuneeksi pitkiä aikoja tietokoneen äärellä. Ihmistä ei ole kuitenkaan luotu istumaan suurta osaa päivästä, joten kaikki se istuminen tuntuu aika ajoin kropassa. Säännöllinen taukoilu sekä liikunta toki auttavat kestämään rasitusta paremmin, mutta erittäin olennaista on myös panosta toimistotuoliin jolla päivät pitkät istuu.

This post is also available in English.

Aloin pohtia uuden toimistotuolin ostamista jo kauan aikaa sitten, mutta vasta pari vuotta sitten aloin tosissaan tutkia markkinoiden tarjontaa. Tutkimustyötä onkin syytä tehdä, sillä markkinoilla on satoja eri vaihtoehtoja ja koska istuinmukavuus on niin kovin henkilökohtainen asia, ei selkeää kukkulan kuningasta ole olemassa. Tärkeää onkin tutustua perusteellisesti vaihtoehtoihin ja käydä kokeilemassa eri vaihtoehtoja käytännössä, ja lopulta panostaa mahdollisimman säätyvään tuoliin. 💡

Laadukkaat ergonomiset toimistotuolit maksavat yllättävän paljon ja laadukkaat tuoli vasta alkavat 500 eurosta, yltäen aina useisiin tuhansiin euroihin saakka. Koska kyseessä on hintava ostopäätös, kannattaa se tehdä perusteellisesti, sillä tuolia ei yleensä tule vaihtaneeksi aivan heti uudelleen.

Herman Miller Aeron

Pitkän vertailun jälkeen aloin itse päätyä alalla arvostettuun amerikkalaisvalmistaja Herman Milleriin, jonka vuonna 1994 julkaistua Aeronia pidetään yhtenä alan klassikkona. Aeron oli yksi ensimmäisiä moderneja ergonomisia toimistotuolia ja se on muun muassa hyväksytty pysyväksi näyttelykappaleeksi New Yorkin arvostettuun Museum of Modern Artiin. Aeronia onkin myyty kymmeniätuhansia kappaleita ja se tuli tunneksi yhtenä Dot Com -kuplan symbolina, sellaisen löytyessä melkein jokaisesta senaikaisen teknologiayhtiön toimistosta.

Ergonomisten toimistotuolien klassikko

Aeronin hyviä puolia ovat sen runsas varustettavuus, jolla voi lisätä tuolin säädettävyyttä. Karvalakkimallissa säätöjä on sangen niukasti, mutta lisähintaan saa jos jonkinlaisia säätimiä. Itse päädyin ostamaan melkein kaikilla herkuilla varustetun mallin, josta löytyvät niin alaselkää tukeva säädettävä PostureFit, rentouttava keikunta erilaisilla lukituksilla sekä vastuksen säädöllä, täysin vapaasti säädettävät käsinojat sekä hengittävä erikoiskangas, joka ei hiosta istuessa. Ostoksen kruunasi vielä kromiviimeistely, joka tekee tuolista sangen näpsäkän näköisen. 🙂

Monenlaista säätövaraa

Ostin tuolin noin kaksi vuotta sitten ja olen istunut sillä sittemmin muutama tuhat tuntia kahden eri työpöydän ääressä. Aeron saa minulta suurta kiitosta laadukkaista materiaaleista sekä viimeistelystä. Myös tuolin istuinmukavuuskin on hyvällä tasolla. Uuteen tuoliin vaihtaminen ei kuitenkaan ollut välittömästi kuin eri maailmasta, sillä tuolia pitää oppia säätämään. Pitkän ajan kuluessa olenkin löytänyt itseäni miellyttävät asetukset, joiden avulla jaksan istua tuolilla tuntikausia ilman merkittävää rasittumista. Toista oli aiemman halpistuolin kanssa, jossa kroppa väsyi jo muutamassa tunnissa.

Hyvä tuoli on bloggaajan paras ystävä

Olen siis sangen tyytyväinen ostokseeni, vaikka sekään ei ehkäise täysin pitkästä istumisesta aiheutuvia haittapuolia sekä ajoittaista kangistumista. Tulen kuitenkin käyttämään tuolia vuosien ajan ja ilahduttavasti Herman Miller tarjoaa jokaiselle tuolilleen 12 vuoden täyden takuun. Aeronin jälleenmyyntiarvo säilyykin korkeana vuosienkin käytön jälkeen, mikä on ilahduttavaa esineelle jonka hinta on kuitenkin helposti nelinumeroinen.

Kotitoimisto

Oman kokemukseni perusteella voinkin suositella Herman Millerin klassista Aeronia jokaiselle tyylikästä ergonomista toimistotuolia etsivälle. Tärkeää on kuitenkin käydä kokeilemassa tuolia sekä eri vaihtoehtoja liikkeessä ennen tilauksen tekoa. Vinkkinä kerrottakoon myös, että Herman Millerillä on yleensä joka vuosi monesti loppukeväälle osuva alennusmyyntikampanja, jolloin uusista tuoleista on mahdollista saada 15% alennus. Alennus kannattaa hyödyntää ja säästyneellä rahalla ostaa vaikka jokin tarpeellinen lisäominaisuus. Myöskään käytettyjä Aeroneita ei kannata ylenkatsoa, sillä tuoli on kestävä ja varmasti hyvä ostos huomattavasti halvempaan hintaan.

(Yhteensä 5 110 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.