Lupaus La Niñasta

Nykyisin on vaikea ennustaa tulevan talven säätä, sillä ilmastonmuutos on tehnyt jokaisesta vuodesta niin erilaisen. Vuoden 2013 talvi oli täällä länsirannikolla katastrofaalisen huono, mutta viime vuoden lämpimäksi pelätty El Niño talvi olikin yksi lumisimpia vuosiin ja esimerkiksi Whistlerissä nautittiin koko talvi eeppisistä lumimääristä, joissa  riitti ihmeteltävää vielä kesälläkin.

Viime talven lumikertymä oli eeppinen

Perinteisesti heikentyvää El Niñoa pitäisi seurata seuraavana vuonna viileämpi ja sateinen La Niña, mikä voi tarkoittaa hyvällä tuurilla eeppistä laskettelutalvea. Vettä onkin saatu viimeisten kahden kuukauden aikana runsaasti, kun Pineapple Expressit ovat moukaroineet länsirannikkoa yksi toisensa perään.

Mikä on kuitenkin täällä merenpinnan tasolla masentavaa syyskeliä, tarkoittaa monesti vuorilla sankkaa lumisadetta ja näin on ollutkin. Pakkasraja on liikkunut 1500 metrin tienoilla, minkä vuoksi Vancouverin lähivuoret eivät ole saaneet vielä talven ensilumiaan, mutta hieman korkeammalla sijaitsevassa Whistlerissä lunta on kertynyt jo muhkeat puolitoista metriä.

Lupaavia ennusteita mahdollisesta La Niñasta

Tämä onkin erittäin lupaavaa tulevan talven suhteen ja meillä ovatkin sukset valmiina odottamassa talven ensimmäistä laskettelupäivää. Virallinen Whistlerin avaus on marraskuun 24. päivä, mutta jos lunta tulee yhtään samaan malliin, voi rinteisiin päästä jo muutaman viikon päästä. Hieman idempänä Kalliovuorilla laskettelemaan pääseekin, sillä esimerkiksi kaunis Lake Louise suunnittelee kaikkien aikojen aikaisinta avautumista jo marraskuun 10. päivänä. Erittäin kutkuttavaa… 😮

Sade alhaalla tarkoittaa lunta vuorilla

(Yhteensä 313 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.