Blogi kesätauolla

Blogini 12-vuotisen historian aikana en muista julistaneeni aiemmin virallista kesätaukoa, vaikka kesä onkin ajanjakso jolloin motivaatio istua tietokoneen äärellä on kaikkein pienimmillään. Viime viikkoina lukijani ovat saaneet kuitenkin huomata, että tänä kesänä meillä pitää kiirettä ja kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Osasyy tähän on ollut tyypillinen kesästä nauttiminen, mutta tänä kesänä meilla on myös käynnissä monenlaista kuviota.

Kaikkein kurjin ja aikaavievin asia on kohta edessä oleva muutto uuteen osoitteeseen, sillä jouduimme jälleen kerran Vancouverin hullujen asuntomarkkinoiden uhriksi. Viimeiset pari vuotta Burnabyn kotinamme ollut hulppea kattohuoneisto nimittäin myytiin keväällä ja uusi omistaja muuttaa asuntoon elokuun alussa. Näin ollen meille ei ollut apua edes uudesta lainsäädännöstä, joka estää vuokrien kohtuuttoman korottamisen omistajan vaihtuessa. Tämähän kun oli puolestaan syynä, kun jouduimme vuonna 2015 muuttamaan edellisestä lukaalistamme. 🙁

Olemmekin olleet koko kevään asuntometsällä ja nähneet jo yli kymmenen asuntoa. Moni niistä oli hieno ja mukava, mutta jokaisessa on ollut sen verran kompromisseja, ettemme ole suostuneet maksamaan niistä pyydettyjä pöyhkeitä hintoja. Näin ollen olemmekin muuttamassa toista kertaa väliaikaiseen asuntoon, varastoiden huonekalumme varastoon. Kuten moni saattaa muistaa, teimme saman myös kolme vuotta sitten ja kaikki päättyi lopulta hyvin tämän nykyisen kattohuoneiston löytymiseen.

Mieli ei ole kuitenkaan matalana, sillä väliaikainen kalustettu asuntomme sijaitsee yhdessä kaupungin hulppeimmista rakennuksista, jossa asuminen tulee olemaan kiintoisa kokemus. Väliaikainen asunto toimii tukikohtanamme uutta asuntoa etsiessämme, joka löytyy toivottavasti loppukesän tai alkusyksyn aikana. Kokemuksemme mukaan kesä on kaikkein pahin aika asunnonmetsästykseen, sillä asunnoista kilpailevat myös lyhytaikaiset kesäasukkaat. 💡

Muuttohässäköiden lisäksi olemme ensi viikonloppuna telttailemassa Galiano Islandilla, minkä jälkeen luoksemme saapuu Berliinissä luonamme vieraillut sukulaisperhe. Vierailusta selvittyämme onkin sitten varsinaisen kesäloman aika ja suuntaamme tänä vuonna kahdeksi viikoksi Suomeen. Tämä on minulle ensimmäinen kesä Suomessa sitten vuoden 2011, joka tapahtui juuri ennen Kanadaan muuttoa!

Matkasta tuleekin varmasti rentouttava, sillä Suomen kesä on ollut tänä vuonna loistava ja luotan hyvien säiden jatkuvan myös heinä-elokuun taitteeseen saakka. Palaamme matkaltamme vasta elokuun toisella viikolla, minkä jälkeen alan jälleen päivittämään kuulumisiamme tänne blogin puolelle väliaikaisesta asunnostamme käsin.

Menossa on siis jälleen kerran melkoinen muutosten vuosi ja kesä tulee menemään nopeasti. Kiitos uskollisille lukijoilleni ja hyvää kesää!

(Yhteensä 337 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.