Hienostoillallisella San Franciscossa

Taannoisen San Franciscon työmatkani yhteydessä kaupungissa viettämäni pitkän viikonlopun yksi ehdoton kohokohta oli sunnuntai-illalle tekemäni ravintolavaraus hotellini lähettyvillä sijaitsevaan Sons & Daughters ravintolaan. Kyseessä on pieni 28 hengen hienostoravintola, joka on jo muutaman vuoden ajan pitänyt hallussaan yhtä Michelin-tähteä.

Pieni ravintola jakautuu ainoastaan muutamaan huoneeseen, joista minut ohjattiin ystävällisesti erään pienen pöydän ääreen. Tiedossa olisi seuraavat pari tuntia herkuttelua pitkän kaavan mukaan, sillä olin saapunut paikalle nauttimaan makumatkasta ravintolan kahdeksan ruokalajin maistelumenun matkassa.

Pieni 28 asiakkaan ravintola

Illallinen alkoi odotetusti pienillä ja makoisilla alkuruoilla, joista ensimmäisenä tarjoiltiin englantilainen hernemousse pekoniavokadolla. Tätä seurasi pienen tauon jälkeen kirjolohen ja artisokan muodostama pieni kakkunen päällään auringonkukan siemeniä.

Vehreä aloitus

Terveellistä aloitusta seurasi kolmantena alkuruokana kiintoisa asetelma härkäpapupithvieriä sekä putkivinokassientä kanannahkapekoniin käärittynä. Makoisa makupala teki kauppansa ja sitä seurasi haudutetun mustekalan, mustan makkaran sekä pienen nokkospannukakun yhdistelmä. Yhdistelmä oli mielenkiintoinen ja osoittautui suussa myös toimivaksi.

Pieniä mutta maukkaita annoksia

Yhdistävä tekijä ravintolan kaikille ruoille oli jopa hienostoravintolaksi sangen pienet annoskoot, vaikkakin ruokalajien runsas lukumäärä pisti vatsan koetukselle. Pääruokapuolella ruokalistan kohokohta oli härän sisäfile kahdesti paistetulla perunalla sekä sokeroidulla viherkaalilla.

Pääruokana nautittiin sisäfilettä

Tämän perään tarjoiltiin toisena pääruokana hiillostettu sipuli-consommekeitto viherspeltillä. Aluksi laihalta näyttänyt haalea keitto sisälsi kuitenkin uskomattoman määrän makua ja toimi hyvin pihvin perään nautittuna.

Hailakassa keitossa oli runsaasti makua

Ensimmäinen jälkiruoka oli kiintoisa sake- eli riisiviinisorbetti raparperilla. Hieman samansuuntaista makua tarjosi myös viimeiseksi tarjoiltu mansikka- ja mustatryffelijäätelö hibiskuksen lehdillä.

Jälkiruoka täydensi illallisen

Illallisen päätteeksi pöytään tuotiin vielä kiitoksena sammalpedille aseteltu pieni makupala, jonka yhteydessä jouduin hetken funtsimaan mikä kaikki asetelmassa oli syötäväksi tarkoitettua.

Tässä joutui jo miettimään mitä syödä?

Pari tuntia myöhemmin ja noin 180 dollaria köyhempänä, lähdin ravintolalta kohti hotellia. Olin miettinyt ravintolavalintaani pitkään ennalta ja Sons & Daughters päätyi valinnakseni erityisesti sijaintinsa vuoksi. En voi moittia ruokaa missään nimessä huonoksi, mutta hieman totuttua enemmän vihreisiin ainesosiin nojaava ruokalista ei ehkä osunut täysin makuhermooni, vaikka se sisälsikin kiintoisia elementtejä.

Ruokalista kiitoksena matkaan

Oli silti mielenkiintoista vierailla yksin hienostoravintolassa ja San Franciscossa riittää hyviä tähtiravintoloita, kuten Niinan kanssa aiemmin vierailemamme kaupungin parhaimmistoon kuuluva kolmen Michelin-tähden Quince. Siihen elämykseen ja hintaan verrattuna Sons & Daughterilla on vielä matkaa, kuten ero tähdissä antaakin odottaa.

Sons & Daughters
708 Bush Street
94108 San Francisco

(Yhteensä 212 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.