Huonojen uutisten vuorokausi

Vancouverin metropolialueen uutistoimituksissa on ollut tänään maanantaina kiireinen alku uuteen viikkoon, sillä menneen vuorokauden aikana on tapahtunut poikkeuksellisen runsas kattaus huonoja uutisia. Huonojen uutisten sarjan aloitti myöhään sunnuntai-iltana New Westminsterin ranta-alueella liekkeihin leimahtanut laiturialue, joka on paikallisten suosima ulkoilualue Fraser Riverin varressa. 600 metriä pitkä laituri tuhoutui nopeasti edenneessä tulipalossa täysin ja kohteen sammutusta on jatkettu koko maanantaipäivä.

Tuhopoltto New Westministerin rannassa

Tulipalosta syntyneet myrkylliset savumassat lisäävät vain entisestään Vancouverin jo valmiiksi ennätyksellisen huonoon ilmanlaatuun, joka on ollut metsäpalosavusta paksuna perjantaista saakka. Helpostusta hengitykselle erittäin haitalliseksi muuttuneeseen ilmaan saattaa olla tiedossa maanantain ja tiistain välisenä yönä, sillä tätä kirjoittaessa ulkona tihkuttaa pienesti vettä, joka saattaa puhdistaa ilmaa ainakin hetkellisesti.

Erittäin huono ilmanlaatu

Yön tuoksinassa tapahtui kuitenkin jotain mitä kukaan uuteen aamuun herännyt ei olisi voinut uskoa todeksi. Squamishissa sijaitseva ja erittäin suosittu gondolinähtävyys joutui nimittäin aamuyöllä kello neljän aikaan uudestaan vakavan vandalismin uhriksi, kun joku idiootti katkaisi ylös johtavan gondolihissin kaapelin jo toisen kerran.

Sama kohde joutui identtisen iskun kohteeksi ainoastaan 13 kuukautta sitten, mikä järkytti monia paikallisia. Syyllisiä tekoon ei löydetty ja viime yönä todennäköisesti sama idiootti toisti käsittämättömän tekonsa. Ensimmäisestä teosta kertyi yhteensä viiden miljoonan dollarin vahingot, kun koko matkailukohde joutui olemaan kiinni yli kuuden kuukauden ajan ja nyt sattuneesta ennustetaan lähes yhtä kallista, kun gondoli ehti olla .

Uusi isku suosittua kohdetta vastaan

Tapaus on kaikessa törkeydessään äimistyttävä ja investoinnit turvallisuuteen eivät näytä pystyneen estämään tekoa. Uudet turvajärjestelmät onnistuivat hälyttämään teosta keskellä yötä ja tekijästä saatetaan olla saatu kuvamateriaalia, mutta jää nähtäväksi saadaanko kyseinen idiootti kiinni.

Aamuyön tuoksinassa Lower Mainlandin toisella laidalla Hopessa herättiin puolestaan valtavaan räminään, kun useita kilometrejä pitkän tavarajunan vaunuja suistui raiteilta. Aluksi pieneltä kuulostanut onnettomuus paljastuikin aamun valjettua peräti 60 vaunun suureksi romukasaksi, joka levitti kyydissä ollutta lannoitetta pitkän matkaa radan varrelle.

Junaonnettomuuden sijainti

60 junavaunua kasassa

Onnena onnettomuudessa kyydissä ollut kuorma ei ole ympäristölle kovinkaan vaarallista ja onnettomuuspaikka sijaitsee aivan Coquihalla Highwayn varressa, johon pelastuspartioilla on helppo pääsy.

Tapahtuma oli kyllä omiaan täydentämään todellista huonojen uutisten vuorokautta, johon lisäsi vielä entisestään viikonlopulta raportoidut 317 uutta koronatartuntaa, joka jatkaa uusien ennätysten tekemistä kaiken harmillisen keskellä.

(Yhteensä 289 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.