Formulat saapuvat Vancouveriin

Vancouver on upea ja luonnonkaunis kaupunki, joka on kuitenkin ison osan vuodesta aavistuksen tylsä, useiden tahojen tehdessä kaikkensa kaikkien hauskojen asioiden estämiseksi. Vuosittaisia valonpilkahduksia kaupungissa ovat muutamat keskustaparaatit sekä joka kevät järjestettävä suuri juoksutapahtuma Sun Run, mutta todella suuria tapahtumia ei ole järjestetty kaupungissa sitten vuoden 2010 talviolympialaisten.

Molson Indy Vancouver oli pidetty kilpailu

Monet muistavat kuitenkin vielä vuosina 1990 – 2004 järjestetyn vauhdikkaan Champ Car -kilpailun huuman, joka tunnettiin nimellä Molson Indy Vancouver. Kilpailu ajettiin Downtownissa BC Placen stadionin ympärille rakennetulla kisaradalla ja se oli erittäin suosittu, kisaviikonlopun kerätessä parhaimpina vuosina 150 000 katsojaa seuraamaan maineikkaiden kuljettajien kohtaamista 2865 metrin mittaisella kaupunkiradalla.

Lähtöruutu False Creekin rannalla

Kilpailun loppu koitti kuitenkin vuonna 2005, kun Olympic Villagen asuinalueen rakentaminen aloitettiin tulevia talviolympialaisia varten. Myös kaupungin aina niin äänekkäät nimbyt vastustivat verisesti kilpailua ja kilpa-autoista lähtevää jopa 140 desibelin raivoisaa meteliä.

Aiempia autokilpailuja Vancouverissa

Niinpä autourheilu onkin loistanut poissaolollaan viimeisten 17 vuoden ajan aina viime vuoteen saakka, jolloin esiteltiin ehdotus formuloiden tulosta kaupunkiin. Aiemman tapahtuman haasteet sekä nykyisen ilmapiirin huomioiden, ehdotettu kilpaluokka on nyt formuloiden uudehko E-luokka, jossa keskenään kisaavat kisakäyttöön rakennetut tehokkaat sähköautot. Tapahtumaa markkinoidaan myös kestävällä kehityksellä sekä sähköautoilun edistämisellä, millä saa Vancouverissa bonuspisteitä.

Kaikkein parasta on kuitenkin kisajärjestäjien lupaus kattaa kaikki tapahtumasta kertyvät kulut, tarjoten kaupungille käytännössä ilmaisen tapahtuman, johon arvioidaan osallistuvan viikonlopun aikana noin 100 000 ihmistä. Eipä siis ollut ihme, että jopa Vancouverin kovapäiset päättäjät päätyivät olemaan suopeita tapahtumaa kohtaan ja sille myönnettiinkin viime kuussa lupa alkaa valmistella kesällä 2022 ajettavaa osakilpailua.

Uusi ehdotettu Formula ePrix-rata

Suuren luokan autotapahtuman saapuminen Vancouveriin on todella ilahduttavaa ja se tuo kaupunkiin railakkaan kisaviikonlopun, jota tulee varmasti lähdettyä katsomaan. Lähes äänettömät kilpa-autot kalpenevat toki erittäin äänekkäiden Formula 1 -autojen todellisen kuninkuusluokan rinnalla, jonka nähdäkseen pitää jatkossakin matkustaa Montrealiin saakka, joka on Kanadan Grand Prixin sijaintipaikka.

Formula E-kisa Berliinissä

Hassua kyllä, en edes tiennyt että Formula E -sarjaa on ajettu jo vuosien ajan Berliinissä, jossa tapahtumapaikkana on toiminut kaikkina paitsi yhtenä vuotena Tempelhofin entinen lentokenttä. Tapahtuma näyttääkin löytäneensä Berliinistä pysyvän kisapaikan ja saakin nähdä josko Vancouver lukitsee paikkansa kisakalenterissa nyt päätettyjen kolmen vuoden jälkeen. Tästä sekä varmasti myös kuulumisia tapahtumapaikalta tulevina vuosina!

Hiirenhiljaiset sähköformulat

(Yhteensä 174 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.