Värikäs syksy

Syksy on Vancouverissa sateista aikaa, eikä tämä vuosi ole ollut poikkeus kaavaan. Rutikuiva kesä sekä ennätyksellinen metsäpalokausi tulivat päätökseen syyskuun puolivälissä ja sen jälkeen vettä on saatu harva se päivä. Lämpötilat ovat kuitenkin olleet edelleen länsirannikolle tyypillisen leudot, mutta lokakuun loppuun mahtui silti lyhyt pakkasjakso, joka sai paikalliset lehtipuut upeaan väriloistoon.

Värikkäitä lähikatuja

Syksyn värit ovat kiinnittäneet huomioni aiempinakin syksyinä, mutta erityisesti tänä vuonna puut tuntuivat loistavan kirkkaimmissa väreissä pitkiin aikoihin. Loistoa ei huomannut ehkä niinkään maan tasalta, mutta yläilmoista käsin kirkkaat värit sekä talojen joukosta kohoavat väriläiskät pistivät erityisesti silmään.


Väriläiskiä kaupungin keskellä 

Sävykkäitä ovat olleet myös sateen tauotessa nähdyt auringonlaskut, joka tapahtuu näin kellojen siirron jälkeen jo puoli viideltä illalla. Valon vähenevä määrä yllättää allekirjoittaneen joka syksy ja talviaika Vancouverissa onkin pimeä, huolimatta sijainnistamme suunnilleen Keski-Euroopan leveyksillä.

Sävykkäitä auringonlaskuja

Märän kelin keskellä oli iloinen yllätys, että kuun vaihteessa juhlittu halloween osui tänä vuonna kuivaan rakoon. Illan aikana kaduilla nähtiin jälleen hurjasti pukeutuneita lapsia kiertämässä talolta toiselle karkin perässä. Mekin kävimme kävelemässä viimevuotisella lähialueella, joskaan halloweenin merkitys ei ole vielä valjennut kaksivuotiaalle tyttärellemme. Fionalla oli silti yllään värikäs keijuasu, joka sai osakseen runsaasti iloisia kommentteja. Karkki jäi meiltä vielä tänä vuonna väliin, mutta sen makuun päästäneen ensi vuonna.


Kuiva halloween

Värikkään ja hauskan halloweenin jälkeen ihmisten ajatukset kääntyvät seuraavaksi jouluun ja jouluisia koristuksia onkin alkanut näkyä jo monin paikoin. Omasta mielestäni syytä on ensiksi huilahtaa hetkonen ennen jouluhulinaan ryhtymistä, mutta joulun vääjäämätöntä tuloa ei voi estää.

(Yhteensä 107 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Värikäs syksy”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.