Jouluvalmisteluja Länsi-Berliinissä

Eletään vielä marraskuun puolta, mutta jouluvalmistelut ovat jo kovassa vauhdissa niin kaupungilla kuin kodeissakin. Kaupungilla valmistaudutaan tietenkin ensi viikon joulumarkkinoiden avajaisiin ja kodeissa tehtaillaan joulukortteja. Tai ainakin meidän kodissa tehtaillaan. Niina on jo monena edellisvuotena intoutunut tekemään itse kaikki lähettämämme joulukortit ja prototyyppejä onkin laadittu jo pari viikkoa. Lopullinen malli on myös lopultakin päätetty, tosin vielä huippusalainen, ja niinpä lauantaina piti lähteä Länsi-Berliiniin saakka noutamaan tarpeita massatuotannon aloitukseen. Itseäni korttien tekeminen ei niin kiinnosta, mutta lähdinpä mukaan katsastaakseni Zoofensterin tilanteen, sekä josko KaDeWe:llä olisi jo esillä joulukoristelut.

Länsi-Keskustassa Zoofenster oli edennyt hyvin ja ulkoseinien pintoja oli saatu viimeisteltyä jo monen kerroksen korkeudelta. Kaksi nostokurkea oli jo purettu rakennuksen ympäriltä, mutta päätornin vierellä kohoava kaikkein korkein nosturi oli vielä paikallaan, todennäköisesti auttaakseen yläkerrosten ikkunaelementtien nostossa. Yläkerrosten muoto ja mitat alkavat olla nyt nähtävissä, kun ylimääräiset rakennustelineet rakennuksen ympäriltä on purettu. Kaiken kaikkiaan rakennuksesta tulee mielestäni edelleen oivallinen ja se sopii paikalleen kuin nakutettu. Vielä kun tuoreet huhut Zoofensterin viereen suunnitellun Atlas Tower -pilvenpiirtäjän henkiinheräämisestä pitävät paikkansa, on Länsi-Berliinin keskustasta tulossa loistava.

Massiivinen Zoofenster

Zoofensteriin liittyen on pakko mainita siihen liittyvästä tapauksesta viime kuun puolelta. Siinä 32-vuotias merijalkaväen sotilas onnistui yöaikaan tunkeutumaan rakennustyömaan huipulle ja suoritti sieltä base-hypyn. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitellusti ja varjon avauduttua kaveri mäjähti päin vastapäisen rakennuksen seinää noin kuudennen kerroksen kohdalla. Osuma ja sitä seurannut pudotus kadulle on ollut raju, sillä kaveri makaa edelleen sairaalassa vakavasti loukkaantuneena. Motivaationa tässä laittomassa tempussa lienee ollut halu olla ensimmäinen rakennuksesta hyppääjä ja laittaa hypystä video nettiin. Tämän puolesta puhuu muun muassa se, että kaverilla oli päässään kypäräkamera.

Lauantai keskipäivän aikaan Länsi-Keskustassa oli liikkeellä valtavasti ihmisiä. Itse Breitscheidplatzin aukio oli kuitenkin rauhaisa, sillä rakenteilla olevalle joulumarkkina-alueelle ei ihan vielä ole pääsyä. Aukion keskellä Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kircheä oltiin aloitettu paketoimaan tulevaa saneerausta varten. Tämä kuuluisa toisessa maailmansodassa raunioitunut kirkko joutuu peräti kahdeksi vuodeksi täydelliseen saneeraukseen, jonka vuoksi se joudutaan peittämään näkyvistä. Kirkon pieneen musoon pitäisi silti olla turisteilla pääsy saneerauksen aikanakin.

Kirkko menossa pakettiin

Niinan käydessä askartelutarvikkeita, keskityin itse kuvaamaan kadunvarsilla näkyviä urheilu- ja luksusautoja. Yleensä Länsi-Keskustassa voi olla melkein varma, että näkee ainakin jonkun hieman räyheämmän auton, mutta tällä kertaa tarjonta oli poikkeuksellisen hyvä.


Maserati, Audi R8 ja kaksi Bentley Continentalia samalla kadulla

Autojen kuvaamisen jälkeen poikkesin KaDeWella katsastamassa joulukoristelut, jotka olivatkin jo esillä näyteikkunoissa sekä tavaratalon pääaulassa. Sisällä ihmisvilinä oli melkoista ja vilinä muuttuu jälleen tungokseksi joulukuun viikonloppuina. Silloin joukkoon ei itse edes halua, joten nyt oli loistava hetki käydä katsastamassa koristelut, kun joukkoon vielä sopi.

KaDeWe:n korea joulukuusi

Kotona ilta meni sitten Niinalla joulukorttien massatuotantoa aloitellessa. Itse puolestani ajelin yhden GP-viikonlopun, minkä lisäksi katsoimme elokuvan. Kaiken kaikkiaan lauantai oli kaikessa arkisuudessaankin oikein onnistunut. Kyseessä oli myös viimeinen ”vapaa” viikonloppu, sillä ensi viikolla äitini saapuu vieraaksemme. Tätä seuraavat Niinan vanhemmat viikkoa myöhemmin. Vierailujen varalta onkin jo kehitetty pientä erikoistoimintaa, josta tulee varmaan kerrottua ensi kuussa.

(Yhteensä 253 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.