Washington pimeän jälkeen

Niinan saavuttua tällä viikolla Washingtoniin omalle työmatkalleen, tarjoutui minulle mahdollisuus viettää hänen kanssaan muutama päivä pääkaupungissa ennen omaa kotiinpaluutani loppuviikosta. Koska Niinan hotelli sijaitsi aivan ydinkeskustassa, päätin muuttaa sinne viimeisen viikon ajaksi hieman syrjäisestä Pentagon Cityn alueelta. Sijainti keskustassa mahdollisti meidän myös lähteä katsomaan Washingtonia aivan uudella tavalla eli pimeän jälkeen.

Kävelimme hotellilta ensiksi kohti Pennsylvania Avenueta, jonka varrella sijaitsee lukuisia yleellisiä hotelleja historiallisissa rakennuksissa. Ilahduttavan moni rakennuksista oli valaistu ainakin jollain tapaa, tehden hämärtyvästä katukuvasta arvokkaan näköisen ihmisten tehdessä vielä matkaansa kotia kohti.


Historiallisia rakennuksia keskustassa

Vanha postitalo iltasella

Kadulle päästyämme jatkoimme kohti Yhdysvaltain kongressin rakennusta United States Capitolia. Rakennuksen kuuluisa suuri alkoinen kupoli on valaistu näyttävästi pimeällä ja näkyi pitkälle ympäristöön. Näkymät Pennsylvania Avenueta sekä National Mallia pitkin olivat molemmat hienot, näyttäen tämän suuren rakennuksen aivan uudesta vinkkelistä. Harmillisesti kuitenkin alueella sijaitsevia Smithsonianin lukuisia museoita ei ole valaistu juuri mitenkään ja jopa hieno The Castle nimellä tunnettu historiallinen päärakennus on täysin pimeä yöaikaan. Liekö kyse sähkön säästämisestä, sillä Washingtonin lähinnä toimistoista ja hallintorakennuksista koostuvassa ydinkeskustassa ei ole pimeän tultua hirveästi kulkijoita valoja näkemässä, mutta valaisemattomuus oli meistä silti hieman harmillista, pääkaupungissa kun kuitenkin ollaan.

Näkymä Pennsylvania Avenueta pitkin

United States Capitolin suuri kupoli

Valaisematon The Castle

Kaupungin selkeä maamerkki Washington Monument on sentään kirkkaasti valaistu ja loistaa valkeana pimentyvässä illassa. Myös puiston toisessa päässä sijaitseva Lincoln Memorial on valaistu kirkkaasti, joskin matka sinne on hieman jännittävä melkein pilkkopimeän puiston halki. Abraham Lincoln kuitenkin istuu yölläkin marmorisella istuimellaan muistomerkkinsä sisäpuolella ja paikalla olikin lukuisia turisteja valokuvaamassa monumenttia.

Washington Monument illan hämärtäessä

Näkymä Lincoln Memorialilta

Lincoln Memorial keskellä pimeyttä

Lincoln rauhallisena istuimellaan

Illan kierroksemme viimeinen pysähdys oli tietenkin Valkoisella talolla, joka on valaistu ilta-aikaan kirkkaasti ja loistaa pimeyden keskellä valkeana. Alueella on yölläkin runsaasti vartijoita, jotka päivystävät Yhdysvaltain presidentin virka-asunnon turvallisuuden puolesta läpi vuorokauden. Tunnelma on kuitenkin leppoisa, eivätkä vartijat sanoneet mitään jalustalla valokuvia säätäessä. Valkoisen talon vieressä sijaitseva Eisenhower Executive Office Building on myös valaistu ja klassisen tyylikäs.

Klassisen tyylikäs naapurirakennus

Valkoinen talo valaistuna

Patsas Valkoisen talon lähistöllä

Parituntinen kierroksemme esitteli meille pääkaupungin nähtävyyden hieman eri valossa ja oli mukava päätös pitkälle Washingtonin työmatkalleni. Seuraavana aamuna minä suuntasinkin tiimiläisteni kanssa takaisin kohti Vancouveria, jonne Niina palasi viikkoa myöhemmin. Matka oli takana ja edessä uusien töiden aloitus nyt koulutuksen jälkeen Vancouverissa. Tämä viesti onkin viimeinen osa Washingtonin matkakertomukseeni, joka on nyt kokonaan selattavissa täällä blogissani.

(Yhteensä 383 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.