Itämaista herkuttelua

Eräs Trump Towerin kaltaisessa luksuspilvenpiirtäjässä asumisen hyviä puolia on, että talon asukkaana saa alennusta alakerran viiden tähden hotellin kaikista palveluista sekä yleellisistä ravintoloissa. Hotellin ruokapaikoista erityisin on Mott 32, joka on samannimisen hongkongilaisen hienostoravintolan ensimmäinen ulkomailla sijaitseva ravintola. Hieman erikoinen nimi juontuu New Yorkissa sijaitsevasta katuosoitteesta, johon avautui vuonna 1851 kaupungin ensimmäinen kiinalainen ruokakauppa, jonka ympärille kasvoi sittemmin New Yorkin kuuluisa Chinatownin kaupunginosa.

Ravintolan keittiö edustaa modernia kantonilaista keittiötä, sisältäen myös valikoituja herkkuja pääkaupunki Pekingistä että ruoastaan kuuluisasta Sichuanin maakunnasta. Alkuperäinen Hong Kongin ravintola on saavuttanut vuosien varrella suuren suosion ja pokannut useita palkintoja, minkä vuoksi Vancouverin lisäksi ravintola on laajentumassa myös Bangkokiin sekä Las Vegasiin.

Alakerran rafla

Ravintolan nettisivuja tarkastellessa huomio kiinnittyy, ettei ruokalistoissa ole hintoja. Illallinen ravintolassa onkin sangen hintava, joskin ruokalistalta löytyy sekä edullisia, että ultra-kalliita herkkuja. Ravintolassa jaettavassa ruokalistassa on myös hinnat, mikä on hyvä, sillä muutoin illallinen voisi käydä kalliiksi, sillä juomalistalta löytyy 110 dollarin shampanjalasillisia… 🙄

Listalla kallista ja erikoista

Olemme Niinan kanssa vierailleet useassa hienostoravintolassa, mutta yksikään kokemistamme ei ole edustanut kiinalaista keittiötä, joten olimmekin innoissamme vieraillessamme alakerran ravintolassa. Pilvenpiirtäjän asukkaina saimme myös illallisestamme 10% alennuksen ja niinpä söimmekin ravintolassa kahteen otteeseen, jälkimmäisen kerran suomalaisen vieraan kanssa tässä muutama viikko sitten.

Ilta hyvän ruoan parissa

Mott 32 sisustusta voisi kuivailla modernin aasialaiseksi. Ravintola on yllättäen kohtuullisen äänekäs, erityisesti jos ravintolassa on täyttä, kuten meidän molemmilla vierailullamme.

Kiintoisa sisustus

Ensimmäisellä illallisellamme tilasimme laajalta ja pään raapimista aiheuttavalta ruokalistalta yhteensä viisi ruokalajia. Alkuruokamme oli makoisa sienisalaatti, johon oli ripoteltu ravintolan kuuluisaa Pekingin ankkaa. Tätä seurasi wokkipaistettua hummeria tryffelimunakkaan kera, joka oli meistä sekä todella maittavaa että täyttävää.

Maukkaat alkupalat

Ravintolan listalta löytyy monenlaista erikoista, kuten esimerkiksi jopa sadan dollarin hintaiset keitot, joista ehkä erikoisin on kuudenkympin hintainen linnunpesäkeitto. Kyseessä on itäaasialainen erikoisherkku, joka muodostuu kiitäjiin kuuluvan pikkulinnun syljellään valmistamasta pesästä. Koska yhden pesän kokoonsaamisessa kestää ymmärrettävästi sangen pitkään, on kyseinen ruokalaji painossa mitattuna yksi maailman arvokkaimpia ja jonka hinta voi olla jopa tuhansia dollareita paunalta. 😯

Linnunpesäkeitto

Keittona nautittuna, linnunpesä tarjoillaan kulhossa, jossa se sekä näytti että maistui liivatemaiselta eli ei kovin miltään. Kuudenkympin hintaisena elämys jättikin hieman kylmäksi, mutta jonka voi nyt rastita pois listalta.

Toinen pääruokamme oli riisikakuilla tarjoiltu Kurobuta-porsaan vatsalaukku, joka tunnetaan Japanissa Koben pihviin verrattavana erittäin rasvaiseksi kasvatettuna huippulaatuisena porsaslajina. Itse tykkään vatsalaukusta ja annos oli todella herkullinen. Se myös valmisteli meidät jälkiruoaksi tarjoillun Valrhona-vadelmavalkosuklaan sekä kiinanluumusorbetin makuun.

Vatsalaukkua ja jälkkäriä

Toinen illallisempi oli muutamaa viikkoa myöhemmin ja aloitimme iltamme kuohuvilla juomilla sekä erikoismehuilla. Niitä seurasivat alkuruokana pehmeäksi keitetty kyyhkysenmuna shumai-mykyjen sekä mustan tryffelin kera. Kolma herkku arvelutti hieman itseäni, mutta haudutettu munakoiso chilimaustetulla Iberico-porsaalla oli suussasulavaa. 😛

Monenlaisia juominkeja

Mykyjä ja munakoisoa possulla

Illan erikoisuutena maistelimme merimakkaraa osterikastikkeessa. Merimakkaroita näkyy usein trooppisissa vesissä snorklatessa, mutta meille ei ole tullut aiemmin mieleen että niitä käytetään myös ruoaksi. Kiinalaiset syövät kuitenkin kaikkea ja niin meille tarjoiltiin haudutettu merimakkara, jonka pilkoimme kolmeen osaan kaikkien maisteltavaksi. Suussa merimakkara tuntui löllykältä ja maku muodostuikin enemmän hyvästä kastikkeesta. Linnunpesäkeiton tapaan myös merimakkaran hinta oli kuusikymppiä, mihin nähden siitä jäi melko haalea maku suuhun.

Merimakkara lautasella

Illan kohokohta oli Pekingin ankka, joka on ravintolan yksi bravuureista. Ankkaa paistetaan yhteensä vuorokauden verran, joten herkku on tilattava edellisenä päivänä. Pöytään tuodaan kokonainen paistettu ankka, jonka kokki fileeroi ruokailijoiden silmien edessä. Aterian ensimmäinen herkku on ankan sokeroitunut nahka, joka suorastaan sulaa suussa, kuten tekee myös itse pehmeä liha, joka olikin meistä melko täydellistä vaikka herkulla onkin hintaa peräti 140 dollaria.

Mott 32:n kuuluisa ankka

Iltamme päätti kolmistaan jakamamme vihreäteejäätelö hajoitetulla juustokakulla lisättynä. Annos oli herkullinen ja päätti iltamme loistavasti. Vaikka kahdelle illallisellemme tulikin reilusti hintaa, teki Mott 32 meihin vaikutuksen erilaisena ravintolana, jonka listalta löytyy vielä monenlaista erikoisuutta, joka on jonain päivänä käytävä kokeilemassa – vaikka rakennuksesta nyt muutettuamme emme enää alennusta saakaan. 🙄

Teetä ja jälkkäriä

Mott 32
1161 West Georgia Street
V6E 0C6 Vancouver-Coal Harbour

(Yhteensä 1 098 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.