Lougheedin projektipäivitys (2022)

Kiivaana jatkuva rakennusbuumi ei osoita minkäänlaisia laantumisen merkkejä ja erityisesti täällä Burnabyn esikaupungissa kohoaa korkeita torneja siinä määrin, että aihetta seuraavankin on vaikea pysyä kaikkien projektien perässä. Kaupungin asukasluku hipoikin viimeisimmissä tilastoissa jo neljännesmiljoonan rajaa mikä näkyy kyllä Burnabyn neljän kaupunkikeskustan siluetissa, yhtenä näkyvimpänä Lougheedin alue.

Burnaby kasvaa vauhdilla

Lougheed on kaupunkikeskustoista toiseksi viimeisenä kehittymään lähtenyt, edellään nopeasti muuttuvat Metrotown sekä Brentwood ja perässään hieman unisempi Edmonds. Kuten monessa muussakin paikassa, alkusysäyksenä suurien rakennushankkeiden käynnistymiselle toimi Evergreen-linjan avautuminen vuonna 2016 ja alue on siitä ainutlaatuinen, että sillä risteää kaksi SkyTrain-linjaa. Lougheedin vieressä humisee myös metropolin pääväylä Highway 1, joten liikenneyhteydet ovat hyvät joka suuntaan kulkuneuvosta riippumatta.

Evergreen-linja toimi lähtölaukauksena

Alueen toinen erityispiirre on se, että se sijaitsee aivan Burnabyn ja naapurikaupunki Coquitlamin rajalla, jotka kummatkin osallistuvat aktiiviseen alueen kehittämiseen. Lougheedin pohjoispuolella sijaitseekin Burquitlamin asuinalue, jonka nimi on suora väännös kahden kaupungin nimestä. Myös Burquitlamista on muodostunut todella kuuma rakennustyömaa, jossa kohoaa paraikaa 50-kerroksisia asuintorneja uuden SkyTrain-aseman ympärillä.

Burquitlam kasvaa tyhjästä

Uusista torneista valmiina on vastikään valmistunut 49-kerroksinen 567 Clarke, joka on tällä hetkellä Coquitlamin korkein rakennus. Rakennuksen erikoisuuksiin kuuluvat kuntosali ja sisäkoripallokenttä 28. kerroksen korkeudessa sekä 49. kerroksessa sijaitseva ja kaikille asukkaille avoin lounge. Torni on omasta mielestäni todella onnistunut ja arkkitehtuuriltaan virkistävästi normitorneista poikkeava. Myös koko alueesta on rakentumassa erittäin viihtyisä kun laajoja parkkialueita muunnetaan asuin- ja puistokäyttöön.

Tämän hetken Coquitlamin korkein

Koripallokenttä korkeuksissa

Hieman erikoisempi torni on myös lähistölle vastikään valmistunut 33-kerroksinen Hensley, jonka korkeat välikerrokset sekä erikoinen huippu erottavat sen katukuvassa. Myös Hensley on nyt täysin asutettu, rakennuksen valmistuttua viime kesänä.

Hensleyssä on nyt asukkaat

Tätä vastapäätä, kuitenkin jälleen Burnabyn puolella, sijaitsee Lougheedin alueen varsinainen ydinkeskusta. 1970-luvulla rakennetun ostoskeskuksen paikalle pala kerrallaan rakentuva The City of Lougheed on yli viidentoista tornin kompleksi, jonka ykkösvaiheen neljä tornia ovat nyt kaikki saavuttaneet harjakorkeutensa. Tiiviin ja korkean kompleksin rakentuminen nopeasti on näkyvää ja uusien tornien myötä koko Lougheedin on alkanut erottamaan kaukaa ja aivan uusista paikoista.

Suurprojekti Lougheedin ytimessä


The City of Lougheed

Ykkösvaiheen tornien korkeudet vaihtelevat 38 ja 55 kerroksen välillä, joten kyse on yksistä koko kaupunkialueen korkeimmista torneista, joskin vain jonkin aikaa, sillä suunnitteilla ja jo rakenteilla on lukuisia korkeita pilvenpiirtäjiä juuri Burnabyn alueella.

Korkea ykköstorni

Tuleva kaupunkikeskus

Nyt valmistuvat tornit tulevatkin olemaan valmistuessaan verrattain matalia, sillä naapuritontille puuhataan tällä hetkellä neljää tornia, korkeuksiltaan 50, 73, 76 ja 80 kerrosta. Näistä viimeisimmät saattavat olla toteutuessaan Toronto pois lukien jopa koko Kanadan korkeimpia, mikä on melkoinen saavutus Burnabyn kokoisessa esikaupungissa!

(Yhteensä 223 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.