Kolme vuotta Kanadassa

Helmikuun alku tarkoittaa, että takana on jälleen yksi kokonainen vuosi Kanadassa. Aikaa täällä länsirannikolla onkin vierähtänyt jo kolme kokonaista vuotta ja alkamassa on peräti neljäs vuosi Pohjois-Amerikan kamaralla. Aika kuluu todella nopeaan ja vastahan minä kirjoitin vuosi sitten kuulumisia asian tiimoilta. Jos toinen vuosi oli uusissa työkuvioissa aloittamista ja turbulentin ensimmäisen vuoden jälkeen normaaliin arkeen palaamista, oli kolmas vuosi samansuuntainen. Teimme kovasti töitä, kävimme työmatkoilla ja ehätimme viettää lomaa aina Havajilla saakka.

Toronton työmatkalla tuli noustua CN Toweriin

Kolmantena vuonna saimme myös muutamat vieraat luoksemme. Niinan vanhemmat kävivät luonamme toisen kerran (heidän vierailunsa alkaa olemaan vuotuinen perinne), mukanaan Niinan veli perheineen. Myös entinen työkaverimme piipahti loppuvuoden aikana Vancouverissa peräti kaksi kertaa. Enemmänkin vierailuja olisi vuoteen mahtunut, mutta jäipähän meille enemmän aikaa myös vaeltaa ja pyöräillä.

Vieraita pääsiäisen aikaan

Kesällä pyöräiltiin ja vaellettiin ahkerasti

Viime vuoden toukokuussa saimme käyttöömme pitkään odotetun uuden automme ja pääsimme eroon kirotusta ensimmäisestä autosta. Kirous näyttää onneksi menneen vanhan auton mukana ja olemmekin nauttineet runsaasti uudesta autosta. Ajettua on tosin tullut sangen vähän ja ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana kilometrejä on kertynyt ainoastaan 5500. Asiaan tulee varmasti korjaus kesällä, jolloin suunnittelemme tekevämme pienen automatkan provinssimme alueella.

Uusi vikkelä automme

Viime kesä meni nopeasti ja syksy oli todella lämmin ja sateinen. Niina vaihtoi syksyn aikana työpaikkaa ja jouluna oli mukava käydä pitkästä aikaa Suomessa. Ja sittenpähän päästäänkin jo tähän päivään. Yhteenvetona kolmannesta vuodestamme voidaan sanoa, että vuotemme oli sangen arkinen ja ihan hyvä niin.

Näin ei kuitenkaan tule olemaan neljännen vuoden kohdalla, sillä tiedossa on monenlaista muutosta. Kaikkein suurin ja harmillisin muutos tulee olemaan toukokuun alussa tapahtuva muutto uuteen asuntoon. Nykyinen asuntomme on ollut kolmen vuoden ajan aivan uskomaton kotimme, mutta harmillisten sattumusten kautta mukava vuokraisäntämme joutui luopumaan asunnosta. Uusi omistaja osti asunnon sijoitusasunnoksi ja kyllä jatkaisi sen vuokraamista meille, mutta ahneudessaan nostaa samalla asunnon vuokraa peräti 31 prosenttia! Voin kertoa, että se on dollareissa todella paljon ja täysin kohtuuton pyyntö, vaikka kyse onkin aivan fantastisesta asunnosta. Emme kuitenkaan voi vuokralaisina asialle mitään, joten uuden asunnon etsintä on edessä kevään aikana.

Emme ole vielä päättäneet mitään, mutta on hyvin todennäköistä että kolmen vuoden asuminen Vancouverin katolla, korkealla pilvien yläpuolella, tulee tänä keväänä päähänsä. Mutta aikansa kutakin ja olen varma että myös seuraava asuntomme tulee olemaan aivan mahtava, mistä se sitten lopulta suuren haku-urakan jälkeen löytyykään. Muuttamisen vaiva on vain todella suuri ja siihen ei olisi ollut mitään hinkua ilman tällaista pakkoa.

Asunnon lisäksi tulen varmasti myös itse vaihtamaan työpaikkaa tämän vuoden aikana, joten edessä on taas paljon uuden opettelua. Se on tosin mukavaa ja virkistää kahden ja puolen vuoden jälkeen. Vancouverin työtilanne on tällä hetkellä todella hyvä ja työmahdollisuuksia on runsaasti.

Edessä on siis vauhdikas muutosten vuosi ja tuleekin olemaan kiintoisaa nähdä missä tunnelmissa ja mistä käsin tänä alkanutta vuotta taas ensi vuonna muistelen! Aika näyttää.

(Yhteensä 360 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.