Kolme vuotta Kanadassa

Helmikuun alku tarkoittaa, että takana on jälleen yksi kokonainen vuosi Kanadassa. Aikaa täällä länsirannikolla onkin vierähtänyt jo kolme vuotta ja alkamassa on jo neljäs vuosi Pohjois-Amerikan kamaralla. Aika kuluu todella nopeaan ja vastahan minä kirjoitin vuosi sitten kuulumisia tältä tiimoilta. Jos oli toinen vuosi uusissa työkuvioissa alkamista ja turbulentin ensimmäisen vuoden jälkeen normaaliin arkeen palaamista, oli kolmas vuosi hyvin saman suuntainen. Töitä tehtiin, työmatkoilla käytiin ja lomaakin ehdettiin hieman viettää lämpimällä Havajilla asti.

Toronton työmatkalla tuli noustua CN Toweriin

Kolmantena vuonna saimme myös muutamia vieraita luoksemme. Niinan vanhemmat kävivät luonamme toisen kerran (heidän vierailunsa alkaa jo olemaan vuotuinen perinne) mukanaan Niinan veli perheineen. Myös entinen työkaverimme piipahti loppuvuoden aikana Vancouverissa peräti kaksi kertaa. Enemmänkin vierailuja olisi vuoteen mahtunut, mutta jäipähän ainakin meille enemmän aikaa vaeltaa ja pyöräillä.

Vieraita pääsiäisen aikaan

Kesällä käytiin ahkerasti vaeltamassa ja pyöräilemässä

Viime vuoden toukokuussa saimme käyttöömme pitkään odotetun uuden automme ja pääsimme eroon kirotusta ensimmäisestä autosta. Kirous näyttää onneksi menneen vanhan auton mukana ja olemme nauttineet suuresti uudesta autosta. Ajettua on tosin tullut sangen vähän ja ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana kilometrejä on kertynyt vain 5500. Asiaan tulee varmasti korjaus kesällä, jolloin suunnittelemme tekevämme pienen automatkan British Columbian alueella.

Uusi vikkelä automme

Viime kesä meni nopeasti ja syksy oli todella lämmin ja sateinen. Niina vaihtoi syksyn aikana työpaikkaa ja jouluna oli mukava käydä pitkästä aikaa Suomessa. Ja sittenpähän päästäänkin jo tähän päivään. Yhteenvetona kolmannesta vuodestamme voidaankin sanoa, että vuotemme oli sangen arkinen – ja ihan hyvä niin.

Näin ei kuitenkaan tule olemaan neljännen vuoden kanssa, sillä tiedossa on monenlaista muutosta. Kaikkein suurin ja harmillisin muutos tulee olemaan toukokuun alussa tapahtuva muutto uuteen asuntoon. Nykyinen asuntomme on ollut kolmen vuoden ajan aivan uskomaton kotimme, mutta harmillisten sattumusten kautta mukava vuokraisäntämme joutui loppuvuodesta luopumaan asunnosta. Uusi omistaja osti asunnon sijoitusasunnoksi ja kyllä jatkaisi vuokraamista meille, mutta ahneudessaan nostaa samalla asunnon vuokraa peräti 31 prosenttia! 👿 Voin kertoa, että se on dollareissa todella paljon ja täysin kohtuuton pyyntö, vaikka kyse onkin fantastisesta asunnosta. Emme kuitenkaan voi vuokralaisina asialle mitään, joten uuden asunnon etsintä on edessä kevään aikana.

Emme ole vielä päättäneet mitään, mutta on hyvin todennäköistä että kolmen vuoden asuminen Vancouverin katolla, pilvien yläpuolella, tulee tänä keväänä päähänsä. Mutta aikansa kutakin ja olen varma että myös seuraava asuntomme tulee olemaan aivan mahtava, mistä se sitten lopulta suuren haku-urakan jälkeen löytyykään. Muuttamisen vaiva on vain todella suuri ja siihen ei olisi ollut mitään hinkua ilman tällaista pakkoa.

Asunnon lisäksi tulen varmaan myös itse vaihtamaan työpaikkaa tämän vuoden aikana, joten edessä on taas paljon uuden opettelua. Se on tosin mukavaakin ja virkistää kahden ja puolen vuoden jälkeen. Vancouverin työtilanne on tällä hetkellä hyvä ja uusia työmahdollisuuksia runsaasti.

Edessä on siis vauhdikas muutosten vuosi ja tuleekin olemaan kiintoisaa nähdä missä tunnelmissa ja mistä käsin tänä alkanutta vuotta taas ensi vuonna muistelen! Aika näyttää.

(Visited 246 times, 1 visits today)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.