Neljä vuotta Kanadassa

Tammikuun 21. päivä vuonna 2012 on päivä jolloin laskeuduin Vancouverin maaperälle mukanani nivaska muuttopapereita ja toive aloittaa uusi elämä Kanadassa. Niina seurasi perässä kaksi viikkoa myöhemmin ja näin meillä tuleekin nyt täyteen jo neljä vuotta täällä Kanadassa. Se on sangen pitkä aika, sillä onhan se jo melkein puolet ajasta jonka olemme viettäneet ulkomailla ja myös merkittävä osa elämästämme.

Mitä mahtuikaan neljänteen Vancouverin vuoteemme? Vuosi eteni kuten viime vuonna arvioin ja toukokuussa jouduimme todellakin muuttamaan upeasta asunnostamme. Valitettavasti uuden omistajan kanssa ei ollut neuvottelemista järjettömästä 31% vuokrankorotuksesta, joten jouduimme pakkaamaan tavaramme ja roudaamaan kaiken varastoon. Näin siksi, että kuukausien etsinnästämme huolimatta emme onnistuneet löytämään kelvollista asuntoa, joten jouduimme muuttamaan väliaikaiseen kalustettuun asuntoon, jossa olemme vieläkin.

Väliaikaisia maisemia

Valitettavasti Vancouverin vuokramarkkinat ovat menneet viimeisen parin vuoden aikana aivan sekaisin ja hinnat kohonneet niin mahdottomasti, että olemme päätyneet ainakin joksikin aikaa odottelemaan järjen paluuta. Asiaan on myös vaikuttanut työkuvioiden uudelleenjärjestely, minkä vuoksi emme ole halunneet vielä lukita uutta asuinaluettamme. Toivon mukaan nämä asiat saadaan ratkaistua nyt alkuvuonna ja pääsemme jälleen normaalin arjen pariin.

Rutikuiva kesä sekä eeppinen talvi

Mennyt vuosi näki erittäin kauniin ja kuivan kesän, mikä mahdollisti pyöräillä sydämensä kyllyydestä. Myös kuluvasta talvesta näyttää muodostuvan eeppinen laskettelutalvi, josta olemmekin yrittäneet nauttia täysin rinnoin. Kuluneen vuoden aikana ehdimme myös matkailla, käytyämme läheisellä Sunshine Coastilla, Atlantassa sekä loppuvuodesta erittäin kiehtovassa Chilessä sekä mystisellä Pääsiäissaarella. Valitettavasti Niina katkaisi kätensä toukokuun matkallamme, mistä oli paljon harmia kesän aikana, ennen kuin kaikki tuli taas kuntoon. Tämän vuoksi esimerkiksi vaelluskautemme jäi tänä vuonna hieman lyhyeksi ainakin edellisvuoteen verrattuna.

Syyskuussa käytiin Atlantassa

Vuorilla vaeltamassa

Katkennut käsi oli harmillinen

Alkamassa on nyt jo viides vuosi Kanadassa ja onkin kiintoisa nähdä miten asiat tulevatkaan kehittymään. Halpeneva dollari pitää meidät poissa varmaan ainakin Amerikan puolelta, sillä sinne matkustaminen on nykyisin kallista. Tänä vuonna saatammekin suunnata jonnekin päin Kanadaa, jossa riittää kiintoisia paikkoja nähdä ja kokea. Tulossa on varmasti kiintoisa muutosten vuosi monenlaisen tekemisen merkeissä ja toivon mukaan teitä lukijoita kiinnostaa seurata jatkossakin kuulumisiamme!

(Yhteensä 434 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.