Neljä vuotta Kanadassa

Tammikuun 21. päivä vuonna 2012 on päivä jolloin laskeuduin Vancouverin maaperälle mukanani nivaska muuttopapereita ja toive aloittaa uusi elämä Kanadassa. Niina seurasi perässä kaksi viikkoa myöhemmin ja näin meillä tuleekin nyt täyteen jo neljä vuotta täällä Kanadassa. Se on sangen pitkä aika, sillä onhan se jo melkein puolet ajasta jonka olemme viettäneet ulkomailla ja myös merkittävä osa elämästämme.

Mitä sitten mahtui neljänteen Vancouverin vuoteemme? Vuosi eteni aivan kuten viime vuonna arvioin ja toukokuussa jouduimme muuttamaan upeasta asunnostamme. Valitettavasti uuden omistajan kanssa ei ollut neuvottelemista järjettömästä 31% vuokrankorotuksesta, joten jouduimme pakkaamaan tavaramme muuttokuormaan ja roudaamaan kaiken varastoon. Tämä siksi, että kuukausien etsinnästämme huolimatta emme onnistuneet löytämään kelvollista uutta asuntoa, joten jouduimme muuttamaan väliaikaiseen kalustettuun asuntoon, jossa olemme vieläkin.

Väliaikaisia maisemia

Valitettavasti Vancouverin vuokramarkkinat ovat menneet aivan sekaisin ja hinnat kohonneet niin mahdottomasti, että olemme päätyneet ainakin joksikin aikaa odottelemaan järjen paluuta, tilannetta kuitenkin koko ajan tarkkaillen. Asiaan on myös vaikuttanut työkuvioiden järjestely, minkä vuoksi emme ole halunneet vielä lukita uutta asuinaluettamme. Toivon mukaan nämä asiat saadaankin ratkaistua nyt alkuvuonna ja pääsemme jälleen normaalin arjen pariin.

Rutikuiva kesä ja eeppinen talvi

Mennyt vuosi näki erittäin kauniin ja kuivan kesän, mikä mahdollisti pyöräillä sydämensä kyllyydestä. Myös kuluvasta talvesta näyttää muodostuvan eeppinen laskettelutalvi, josta olemmekin yrittäneet nauttia. Kuluneen vuoden aikana ehdimme myös matkailla, käytyämme läheisellä Sunshine Coastilla, Atlantassa sekä loppuvuodesta erittäin kiehtovassa Chilessä sekä mystisellä Pääsiäissaarella. Valitettavasti Niina katkaisi kätensä toukokuun matkallamme, mistä oli paljon harmia kesän aikana, ennen kuin kaikki saatiin kuntoon. Tämän vuoksi esimerkiksi vaelluskautemme jäi tänä vuonna hieman lyhyeksi ainakin edellisvuoteen verrattuna.

Syyskuussa käytiin Atlantassa

Vuorilla vaeltamassa

Katkennut käsi oli harmillinen

Alkamassa on siis viides vuosi Kanadassa ja on kiintoisa nähdä miten asiat tulevat kehittymään. Halpeneva dollari pitää meidät varmaan ainakin poissa Amerikan puolelta, sillä sinne matkustaminen on nykyisin hyvin kallista. Tänä vuonna saatammekin suunnata jonnekin päin Kanadaa, jossa riittää kiintoisia paikkoja nähdä ja kokea. Tulossa on varmasti kiintoisa muutosten vuosi monenlaisen tekemisen merkeissä ja toivon mukaan teitä lukijoita kiinnostaa seurata jatkossakin kuulumisiamme!

(Yhteensä 378 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.